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Press

Nahe-News (Issue Online KW 48 / 2014)

Caravelle Hotel supports Child Protection Association

 

The Hotel Caravelle supports the Bad Kreuznacher Kinderschutzbund in the Advent and Christmas season with three campaigns.

Until January 3, 2015, one euro will be donated for every meal sold in the "Weinperle" restaurant.

A large Christmas tree with 50 gift boxes has been in the hotel's entrance area since last week. Children who regularly visit the Kinderschutzbund have expressed their wishes on painted gift cards. Guests can donate money to help make their wishes come true.

 

The hotel will host a Christmas party for around 20 children on December 18.

Kreuznacher Rundschau (Issue KW 47 / 2014)

Fulfill Christmas wishes - the Child Protection Association's wish tree is in the Caravelle Hotel

 

The children of the Kinderschutzbund's children's café have made a Christmas tree with many wishes. Steffi Meffert (left) and Jürgen Ruß (right) from the Kinderschutzbund and Edith Majkowski and Katrin Baldy from the Caravelle Hotel hope that as much money as possible will be donated.

 

The Caravelle Hotel in the Park and the Child Protection Association are doing things together again. After the management of the hotel had already called on its customers, guests and partners last summer to mark the 10th anniversary, instead of sending gifts to the Child Protection Association, the next fundraising campaign was launched. "When we handed over the donations last year, it was already clear to us that we would definitely like to put together a campaign again," says Edith Majkowski, deputy managing director of the Caravelle Hotel.

 

Foto: M. Ristow

A La Carte (Issue Booklet 6 Juni 2014)

Klocke Verlag

 

Daniel Lange (24) ist ein junger, dynamisch aufstrebender Küchenchef, der sich im Restaurant „Weinperle“ auf höchstem Niveau entfaltet. Es war das Gesamtpaket, was ihn dazu bewog, sich in der malerisch tollen Kurstadt Bad Kreuznach, neben der verträumt dahinfließenden Nahe und der angrenzenden Roseninsel, niederzulassen. „Das Restaurant hat mich vom ersten Moment an mit seiner geradlinigen als auch designorientierten Ader gepackt, was hervorragend zu meinem Verständnis des Kochens passt.“

 

Seine Küchenleistung wurde schon mehrfach von unabhängigen Gourmets hoch gelobt, worauf sich Daniel Lange aber nicht ausruht. Man spürt ihm und seinem Küchenteam die Freude an, wenn sie sich am Herd „austoben“. Für ihn ist es zweitrangig, dass ihm Lob von einzelnen Restaurantkritikern ausgesprochen wird, vielmehr ist ihm das Lob eines jeden Gastes wichtig. „Wir haben hier nur ein Ziel: dass es unseren Gästen schmeckt! Das ist unsere tägliche Verantwortung.“

 

Mit großer Leidenschaft und viel Präzision werden Köstlichkeiten für Genießer und Entdecker kreiert, ohne dabei abgehoben daherzukommen.

 

 

A La Carte (Issue Booklet 1 Januar 2013)

Klocke Verlag

 

Keine Frage: man muss dem Caravelle Hotel im Park eine Toplage bestätigen, dies ist augenscheinlich. Aber dass man im hauseigenen Restaurant „Weinstube“ auch noch Essen auf Topniveau genießen darf, das ist für Neuankömmlinge überraschend. Das gesamte Küchenteam, rund um Chefkoch Jan Klee arbeitet in seiner Küche mit hoher Präzision. Die Gerichte sind wirklich hocharomatisch. Alles ist mit leichter Hand zubereitet und immer mit Blick auf den richtigen Garpunkt. Solch ein Restaurant begeistert: Oliver Riedle und Edith Majkowski schaffen es immer wieder aufs Neue, in dem außen so kastenförmig wirkenden Haus eine ganz besondere heitere Leichtigkeit zu entfalten. Er, ein gebürtiger Kreuznacher, lernte sie in seinem Betrieb glücklicherweise vor fast zehn Jahren kennen. Durch das Paar entstand im Laufe der Zeit ein familiär-herzlicher Service. Im Restaurant „Weinstube“ legen sie Wert auf leichte, niemals magenschwere Küche. Dazu genießt man ein prämiertes Weinspektrum von regionalen Nahewinzern zu äußerst fairen Preisen.

 

Positive Bewertungen in den einschlägigen Portalen betonen neben der individuellen Gastlichkeit insbesondere die Qualität der Küche. Ob Kreuznacher, Urlaubs-, Geschäfts- oder Tagungsgäste, sie werden stets begeistert. „Dass dies so bleibt, darauf legen wir auch in Zukunft mit all unserem Herzblut großen Wert!“, so Hoteldirektor Oliver Riedle.

Nahe Wein "Real wine enjoyment"

Roseninsel and Oranienpark are certainly among the most beautiful areas of the Bad Kreuznach spa district, which is highly praised by guests from all over the world. The spacious terrace offers a wonderful view of the Nahe and the culinary delights of the well-kept house offer enjoyment at the highest level. The creative and varied cuisine cleverly combines regional and international specialties. Good to know that the price-performance ratio is also outstanding here. If you think "you can enjoy stilvill and lodge at the Nahe", you have the best chance of being in the Caravelle.

WeinReich-Blog

Article about the wine bar at the Caravelle Hotel im Park in May 2013.

(Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH)

10th anniversary

The guests were asked to make a donation instead of gifts to the Child Protection Association, Bad Kreuznach. Sales assistant Katrin Baldy was responsible for the organization of the celebration. Oliver Riedle, director of Caravelle Management GmbH, is happy about the good occupancy of the hotel.

 

When the donation was handed over, € 2,000 was handed over, which the Child Protection Association would like to use for the new "Ü11" project. The new offer is intended to reach adolescents up to the age of 15, who will join the age group (6-12 years) of the childcare café's childcare offer.

 

Age-appropriate sports, education and information events are offered. The project is scheduled to start in winter 2013. As a thanks to the Child Protection Association, a painted picture from the children's café was presented.